Nekynutý závin

Suroviny

Těsto:
900 g hladké mouky
3 lžíce oleje
100 g cukru krupice
špetka soli
1 celé vejce
1 žloutek
1 sáček sušeného droždí
citrónová kůra
vlahé mléko

Maková nádivka:
200 g mletého máku
mléko
150 g cukru
hrst rozinek
2 lžíce rumu
na zahuštění strouhaný perník nebo rozmačkané piškoty a nebo strouhanka

Ořechová nádivka: 250 g rozemletých vlašských ořechů
2 lžíce cukru
2 lžíce rumu
2 lžíce medu
asi 250 ml mléka
l lžička citrónové kůry
hrst rozinek

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si uděláme nádivky, které necháme vychladnout.
Mák vaříme spolu s mlékem za stálého míchání. Pak přidáme rozinky, rum a cukr. Na závěr přidáme perník na zahuštění a necháme vychladnout.
Suroviny na ořechovou nádivku také chvíli povaříme za stálého míchání a necháme vychladnout.

Z předepsaných surovin zpracujeme těsto a necháme ho 5 minut odpočinout. Potom ho rozdělíme na 4 díly a rozválíme na placky. Na dvě placky naneseme makovou nádivku a na další dvě ořechovou nádivku. Zavineme a pomocí utěrky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Kdo chce může záviny potřít vajíčkem, aby měly pěknou barvu. Pečeme asi při 170 stupních do růžova.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,525x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nekynutý závin


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist