Masové kuličky v rajčatové omáčce
Suroviny
500 g mletého masa
3 plátky bílého toustového chleba
1 vejce
1 sýr Lučina (100 g)
3 lžíce sekané petrželky
mletý pepř
sůl
olej na smažení
2 konzervy krájených rajčat s bazalkou
tvrdý sýr na posypání
Postup
Mleté maso může být míchané (vepřové a hovězí nebo jen vepřové). Z plátků toustového chleba odkrojíme kůrku a střídu rozdrobíme k masu. Přidáme vejce, sýr Lučina, opepříme a osolíme (asi rovnou lžičku soli). Přidáme velmi jemně nasekanou zelenou petrželku (máme-li čerstvou bazalku, můžeme použít ji). Poté maso důkladně rukama propracujeme, až vznikne stejnorodá směs. Mokrýma rukama z ní vytvořímu kuličky velikosti vlašského ořechu a necháme je alespoň hodinu v chladnu. Poté je po všech stranách osmažíme na oleji (ve fritovacím hrnci), vyjmeme a udržujeme v teple.
Na hlubší pánev vlijeme obsah obou rajčatových konzerv, osolíme, opepříme a můžeme vmíchat i čerstvou nebo mraženou bazalku. Dodá omáčce ještě výraznější bazalkovou chuť. Pár minut necháme provařit, poté přidáme masové kuličky a v omáčce je pár minut prohřejeme.
Podáváme jak jinak než s těstovinami a posypané strouhaným sýrem.
Poznámka:
Masové kuličky s Lučinou jsou velmi jemné.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,250x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Masové kuličky v rajčatové omáčce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

