Králík v balíčku
Suroviny
1 králík
200 g slaniny nakrájené na tenké plátky
1 větší cibule
3 stroužky česneku
konzerva rajčat
provensálské koření
400 ml červeného vína
olivový olej

Postup
Králíka naporcujeme, každou porci osolíme, posypeme provensálským kořením a potřeme prolisovaným česnekem a olivovým olejem. Každý kousek zabalíme do tence nakrájené slaniny (použila jsem anglickou) a slaninu upevníme. Buď jehlami na ptáčky nebo ovážeme nití.
Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme. V pekáčku nebo v kastrolu se silným dnem rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme. Přidáme připravené králičí balíčky, konzervovaná rajčata i se šťávou a přilijeme červené víno. Přikryjeme pokličkou, vložíme do trouby a necháme velmi pomalu dusit nebo spíše probublávat. Většinou nemusíme podlévat a asi po hodině a čtvrt zkontrolujeme, zda již není maso měkké. Šťáva má být hustá. Lze podávat s bílým chlebem, ale i s brambory (na fotografii jsou jako příloha použité opečené brambory s pažitkou).
Poznámka:
Připraveno podle receptu z knížky Vaření s Čiřinou (více viz autor). Jde o recept původem z Provence.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,448x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík v balíčku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!