Ledový salát se žampiony

Suroviny

1 ledový salát
1 červená cibule
1 malá salátová okurka
4 lžíce olivového oleje
8 lžic pomerančové šťávy
300 g žampionů
1 lžička ostré hořčice
1 lžička cukru krupice
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Začínáme přípravou čerstvých žampionů. Očistíme je a nakrájíme na čtvrtky (jsou-li menší) nebo na silnější plátky. Na pánvi rozpálíme kousek másla nebo lžíci oleje a nakrájené žampiony orestujeme. Vyjmeme je z pánve a necháme vychladnout.

Listy salátu opláchneme a natrháme na kousky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na půlkolečka. Salátovou okurku oloupeme (ale nemusíme) a nakrájíme na plátky. V hrnečku smícháme pomerančovou šťávu, olivový olej, cukr, sůl, mletý pepř a horčici a touto zálivkou salát zalijeme. Přidáme žampiony a lehce promícháme. Lepší je, když se nechá asi půl hodiny odležet (ale ne déle).

Salát můžeme podávat jako přílohu k masu, ale je možné ho podávávat i samotný. Nebo ho doplnit kousky opečeného toustového chleba či topinkami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 115x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ledový salát se žampiony


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist