Ledový salát se žampiony

Suroviny

1 ledový salát
1 červená cibule
1 malá salátová okurka
4 lžíce olivového oleje
8 lžic pomerančové šťávy
300 g žampionů
1 lžička ostré hořčice
1 lžička cukru krupice
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Začínáme přípravou čerstvých žampionů. Očistíme je a nakrájíme na čtvrtky (jsou-li menší) nebo na silnější plátky. Na pánvi rozpálíme kousek másla nebo lžíci oleje a nakrájené žampiony orestujeme. Vyjmeme je z pánve a necháme vychladnout.

Listy salátu opláchneme a natrháme na kousky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na polovinu a nakrájíme na půlkolečka. Salátovou okurku oloupeme (ale nemusíme) a nakrájíme na plátky. V hrnečku smícháme pomerančovou šťávu, olivový olej, cukr, sůl, mletý pepř a horčici a touto zálivkou salát zalijeme. Přidáme žampiony a lehce promícháme. Lepší je, když se nechá asi půl hodiny odležet (ale ne déle).

Salát můžeme podávat jako přílohu k masu, ale je možné ho podávávat i samotný. Nebo ho doplnit kousky opečeného toustového chleba či topinkami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,897x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ledový salát se žampiony


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist