Kuře s pepřem a hruškami

Suroviny

1 menší kuře
sýr Hermelín
steakový pepř
sůl
1 lžička koňaku
máslo
brusinkový kompot
2 hrušky
½ hrnku kuřecího vývaru z kostky

recept nemá fotografii

Postup

Kuře opláchneme, osušíme a zvenku i uvnitř osolíme. Sýr nakrájíme na plátky a každý plátek obalíme v hrubě tlučeném steakovém pepři. Takto připravené plátky vložíme do břišní dutiny kuřete. Kuře opečeme na másle, podlijeme kuřecím vývarem z kostky, přikryjeme a pečeme v troubě.
Mezitím si oloupeme hrušky, překrojíme je na poloviny a odstraníme jádřince. Půlky hrušek přidáme ke kuřeti asi v polovině pečení. Když je maso měkké, přidáme do šťávy lžičku koňaku a promícháme.
Podáváme s bramborem, ke každé porci patří polovina pečené hrušky, do jejíhož důlku jsme dali brusinkový kompot.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,235x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře s pepřem a hruškami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist