Čočka na kyselo I

Suroviny

2 hrnky čočky
kostka masoxu
voda

na zásmažku
olej
1 cibule
hladká mouka

ocet - citr. šťáva
sůl
3 stroužky česneku

recept nemá fotografii

Postup

Čočku přebereme, propláchneme ve studené vodě a dáme vařit do hrnce s kostkou masoxu až je měkká.
Cibuli drobněji nakrájíme, dáme na olej zpěnit, přidáme hladkou mouku a vytvoříme středně tmavou jíšku.
Do uvařené čočky přidáme jíšku, promícháme a necháme asi 3 minuty povařit, pak dochutíme solí a octem /citr.šťávou/. Nakonec dáme jemně rozetřený česnek.
Podáváme s vařenými vejci, volským okem, nebo s opečenou uzeninou a pečivem.
Kdo má rád, může si přidat na pokrm uprančenou cibulku na sádle /oleji/, nebo přímo na talíři přimíchat hrst kysaného zelí - syrového.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,102x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čočka na kyselo I


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist