Marcipánová hmota
Suroviny
125 g prosátého moučkového cukru
125 g cukru krupice (jemného)
250 g jemně mletých oloupaných mandlí
1 lžička citrónové šťávy
několik kapek mandlové tresti
2 bílky
Postup
Oba druhy cukru a mleté mandle promícháme v míse. Přidáme citrónovou šťávu, tresť a tolik bílku, aby se uhnětlo měkké těsto. Na pracovní desce poprášené moučkovým cukrem rychle vypracujeme těsto, dokud není hladké. Zabalíme ho do fólie a uložíme v chladnu. Marcipánovou hmotu můžeme použít k vytváření ozdob, samostatného cukroví nebo k dalšímu pečení do těst.
Rozpočet je na 500 g mandlové hmoty.
Poznámka:
S přípravou marcipánové hmoty nemám žádné zkušenosti. Dávám přednost kupovanému marcipánu. Na žádost jedné návštěvnice našich stránek jsem ho našla v časopise Speciál paní domu 3/2002.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,871x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Marcipánová hmota
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!