Marcipánová hmota

Suroviny

125 g prosátého moučkového cukru
125 g cukru krupice (jemného)
250 g jemně mletých oloupaných mandlí
1 lžička citrónové šťávy
několik kapek mandlové tresti
2 bílky

recept nemá fotografii

Postup

Oba druhy cukru a mleté mandle promícháme v míse. Přidáme citrónovou šťávu, tresť a tolik bílku, aby se uhnětlo měkké těsto. Na pracovní desce poprášené moučkovým cukrem rychle vypracujeme těsto, dokud není hladké. Zabalíme ho do fólie a uložíme v chladnu. Marcipánovou hmotu můžeme použít k vytváření ozdob, samostatného cukroví nebo k dalšímu pečení do těst.
Rozpočet je na 500 g mandlové hmoty.
Poznámka:
S přípravou marcipánové hmoty nemám žádné zkušenosti. Dávám přednost kupovanému marcipánu. Na žádost jedné návštěvnice našich stránek jsem ho našla v časopise Speciál paní domu 3/2002.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,642x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Marcipánová hmota


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist