Paprikáš
Suroviny
4 domácí klobásky nebo jiné
1 kg brambor
2 velké cibule
5 stroužků česneku
majoránka
sůl pepř
olej
hrubá mouka
červená mletá paprika
sladká i pálivá
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno, dáme zpěnit do kastrolu potom přidáme mletou sladkou papriku, hned to zalijeme trochou vařící vody a na to vložíme nakolečka nakrájenou klobásu. Necháme asi 5 minut podusit potom přidáme majoránku, sůl, pepř, syrové brambory nakrájené na větší kostky, to vše zalijeme vařící vodou, aby byly brambory potopené a vaříme pod pokličkou.
Když jsou brambory na půl měkké, přidáme rozetřený česnek a dovaříme doměkka.
K zahuštění použijeme hrubou mouku rozkvedláme ji v hrníčku trochou studený vody
a vlijeme ji do paprikáše. Necháme přejít varem.
Podáváme s chlebem, jako příloha sladkokyselá okurka nebo čalamáda.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 4,699x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Paprikáš
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!