Velikonoční mazanec

Suroviny

500 g polohrubé mouky
150 g másla
120 g cukru krupice
4 žloutky
250 ml mléka
40 g droždí
50 g rozinek
50 g kandovaného ovoce
4 lžíce rumu
1 vanilkový cukr
1 lžička soli
špetka mletého kardamonu
strouhaná citrónová kůra

recept nemá fotografii

Postup

Droždí smícháme se lžící cukru, přidáme trochu vlahého mléka a mouky a nechám vzejít kvásek. Žloutky utřeme se zbytkem cukru, s vanilkovým cukrem, se změklým máslem a solí. Přidáme mouku, vzešlý kvásek, zbylé vlahé mléko, rum, citrónovou kůru, kardamon, rozinky a nasekané kandované ovoce. Vše zpracujeme v těsto, které necháme v míse zakryté utěrkou vykynout na teplém místě. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, ještě jednou ho propracujeme a nakonec z něj vytvoříme dva bochánky. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme znovu vykynout. Během kynutí je několikrát potřeme rozšlehaným vejcem.
Vykynuté mazance vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů C a pečeme asi 40 minut do zlatova. Jesliže mazance na povrchu příliš brzy zčervenají, přikryjeme je papírem na pečení a dopečeme přikryté.
Před podáváním je můžeme poprášit moučkovým cukrem. Krájíme je na plátky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,428x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Velikonoční mazanec


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist