Velikonoční mazanec

Suroviny

500 g polohrubé mouky
150 g másla
120 g cukru krupice
4 žloutky
250 ml mléka
40 g droždí
50 g rozinek
50 g kandovaného ovoce
4 lžíce rumu
1 vanilkový cukr
1 lžička soli
špetka mletého kardamonu
strouhaná citrónová kůra

recept nemá fotografii

Postup

Droždí smícháme se lžící cukru, přidáme trochu vlahého mléka a mouky a nechám vzejít kvásek. Žloutky utřeme se zbytkem cukru, s vanilkovým cukrem, se změklým máslem a solí. Přidáme mouku, vzešlý kvásek, zbylé vlahé mléko, rum, citrónovou kůru, kardamon, rozinky a nasekané kandované ovoce. Vše zpracujeme v těsto, které necháme v míse zakryté utěrkou vykynout na teplém místě. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, ještě jednou ho propracujeme a nakonec z něj vytvoříme dva bochánky. Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme znovu vykynout. Během kynutí je několikrát potřeme rozšlehaným vejcem.
Vykynuté mazance vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů C a pečeme asi 40 minut do zlatova. Jesliže mazance na povrchu příliš brzy zčervenají, přikryjeme je papírem na pečení a dopečeme přikryté.
Před podáváním je můžeme poprášit moučkovým cukrem. Krájíme je na plátky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,278x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Velikonoční mazanec


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist