Květák po polsku
Suroviny
1 květák
4 vejce uvařená natvrdo
4 lžíce strouhanky
4 lžíce másla
zelenou petrželku
1 citrón
sůl

Postup
Květák rozdělíme na velké růžičky a uvaříme v mírně osolené vodě. Zatímco se vaří, oloupeme si vejce a nasekáme, opláchneme si a také nasekáme zelenou petrželku. Na dvou lžících másla osmahneme strouhanku. Citrón dobře omyjeme a podélně rozkrojíme na čtvrtky.
Uvařený květák vyjmeme, necháme okapat a ihned rozdělíme na talíře. Posypeme ho nasekanými vejci, petrželkou a osmaženou strouhankou. Každou porci polijeme rozpuštěným máslem a přiložíme citrón a dochucení.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a třeba hlávkový salát.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,775x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Květák po polsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!