Květák po polsku

Suroviny

1 květák
4 vejce uvařená natvrdo
4 lžíce strouhanky
4 lžíce másla
zelenou petrželku
1 citrón
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Květák rozdělíme na velké růžičky a uvaříme v mírně osolené vodě. Zatímco se vaří, oloupeme si vejce a nasekáme, opláchneme si a také nasekáme zelenou petrželku. Na dvou lžících másla osmahneme strouhanku. Citrón dobře omyjeme a podélně rozkrojíme na čtvrtky.
Uvařený květák vyjmeme, necháme okapat a ihned rozdělíme na talíře. Posypeme ho nasekanými vejci, petrželkou a osmaženou strouhankou. Každou porci polijeme rozpuštěným máslem a přiložíme citrón a dochucení.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a třeba hlávkový salát.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,698x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Květák po polsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist