Kachna na divoko

Suroviny

1 kachna
100 g sardelové pasty
250 ml červeného vína
100 ml masového vývaru
250 ml smetany
1 cibule
5 kuliček černého pepře
5 kuliček jalovčinek
masový vývar
olej
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kachnu dobře očistíme, opláchneme, osušíme a zevnitř vytřeme sardelovou pastou. Povrch potřeme roztlučenými jalovčinkami. Takto upravenou kachnu necháme na chladném místě 4 dny odležet!
Poté kachnu osolíme, opečeme na oleji, podlijeme částí červeného vína a částí vývaru, přidáme nakrájenou cibuli a celý černý pepř, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka. Během dušení podléváme zbývajícím vínem a vývarem. Jakmile je kachna měkká, vyjmeme ji. Do omáčky přidáme smetanu a chvíli ji povaříme. Kachnu rozporcujeme a rozdělíme na talíře. Hotovu omáčku přecedíme na maso. Můžeme doplnit plátkem citrónu.
Vhodnou přílohou je bramborový knedlík.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 810x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna na divoko


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist