Kachna na divoko
Suroviny
1 kachna
100 g sardelové pasty
250 ml červeného vína
100 ml masového vývaru
250 ml smetany
1 cibule
5 kuliček černého pepře
5 kuliček jalovčinek
masový vývar
olej
sůl

Postup
Kachnu dobře očistíme, opláchneme, osušíme a zevnitř vytřeme sardelovou pastou. Povrch potřeme roztlučenými jalovčinkami. Takto upravenou kachnu necháme na chladném místě 4 dny odležet!
Poté kachnu osolíme, opečeme na oleji, podlijeme částí červeného vína a částí vývaru, přidáme nakrájenou cibuli a celý černý pepř, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka. Během dušení podléváme zbývajícím vínem a vývarem. Jakmile je kachna měkká, vyjmeme ji. Do omáčky přidáme smetanu a chvíli ji povaříme. Kachnu rozporcujeme a rozdělíme na talíře. Hotovu omáčku přecedíme na maso. Můžeme doplnit plátkem citrónu.
Vhodnou přílohou je bramborový knedlík.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,759x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kachna na divoko
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!