Kachna na divoko

Suroviny

1 kachna
100 g sardelové pasty
250 ml červeného vína
100 ml masového vývaru
250 ml smetany
1 cibule
5 kuliček černého pepře
5 kuliček jalovčinek
masový vývar
olej
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kachnu dobře očistíme, opláchneme, osušíme a zevnitř vytřeme sardelovou pastou. Povrch potřeme roztlučenými jalovčinkami. Takto upravenou kachnu necháme na chladném místě 4 dny odležet!
Poté kachnu osolíme, opečeme na oleji, podlijeme částí červeného vína a částí vývaru, přidáme nakrájenou cibuli a celý černý pepř, přiklopíme pokličkou a dusíme do měkka. Během dušení podléváme zbývajícím vínem a vývarem. Jakmile je kachna měkká, vyjmeme ji. Do omáčky přidáme smetanu a chvíli ji povaříme. Kachnu rozporcujeme a rozdělíme na talíře. Hotovu omáčku přecedíme na maso. Můžeme doplnit plátkem citrónu.
Vhodnou přílohou je bramborový knedlík.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,658x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna na divoko


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist