Jemné kůzlečí na kari

Suroviny

1 kg kůzlečího nebo jehněčího masa
hrst hladké mouky
2 lžíce másla (oleje)
2 jablka
2 cibule
2 rajčata
2 stroužky česneku
2 lžíce kari koření
2 lžíce citrónové kůry
2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce kokosové moučky
2 lžíce rozinek
2 lžíce pražených mandlí
1 lžička cukru
1 lžička soli
400 ml vývaru

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme vývar (stačí z drůbeží kostky) a všechny suroviny. Maso odblaníme a nakrájíme na kousky. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Opražíme si oloupané mandle (nebo si koupíme již opražené) a nakrájíme je na nudličky. Z dobře omytého citrónu si nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
Nakrájené kousky masa posypeme hladkou moukou a promícháme, aby se obalily. V kastrolu rozpálíme máslo, maso na něm rychle opečeme a vyjmeme. Vsypeme nakrájenou cibuli, jablka, rajčata, česnek a kari koření. Promícháme a orestujeme. Jakmile cibule zesklovatí, vrátíme do kastrolu maso, přidáme citrónovou šťávu, cukr, sůl, kokosovou moučku a rozinky. A hlavně přilijeme všechen vývar a promícháme. Přiklopíme pokličkou a pomalu dusíme, až je maso měkké.
Hotový pokrm posypeme nasekanými praženými mandlemi. Vhodnou přílohou je rýže.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,417x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jemné kůzlečí na kari


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Domácí sekaná

Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist