Pečená čokoládová vajíčka

Suroviny

6 vajec
140 g polohrubé mouky
90 g cukru krupice
40 g másla
špetka citrónové kůry
marmeláda
bílá čokoláda na ozdobení
papír na pečení

Pařížská šlehačka:
250 g šlehačky
250 g čokolády (hořké nebo mléčné)

recept nemá fotografii

Postup

Nejprve si připravíme den předem Pařížskou šlehačku: čokoládu rozlámeme na kousky, přilijeme šlehačku a společně přivedeme těsně k bodu varu. Směs rozmícháme na hladký krém a uložíme na 24 hodin do chladničky.
Druhý den utřeme žloutky s polovinou cukru a nastrouhanou citrónovou kůrou do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj zbylý cukr a po částech jej vmícháme do žloutkové pěny. Nakonec lehce vmícháme mouku a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto promícháme a nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme do světle žluta. Upečený piškot necháme vychladnout. Pak z něj formičkou vykrajujeme tvary vajíček a vždy dvě spojíme marmeládou. Pařížskou šlehačku vyšleháme do tuha a na slepená vajíčka ji naneseme, nakonec je ozdobíme hoblinkami z bílé čokolády.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,965x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.67 (počet: 3) 6.67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečená čokoládová vajíčka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist