Králík na pivě
Suroviny
1 králík
1 světlé pivo
2 cibule
4 bobkové listy
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
1 lžíce citrónové kůry
1 lžíce citrónové šťávy
trochu muškátového květu
1 lžička cukru
1 lžička soli
kousek másla
2 lžíce instantní světlé jíšky
Postup
Králičí maso rozdělíme na porce, opláchneme, osušíme a potřeme solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. V kastrolu rozpustíme máslo, cibuli na něm orestujeme, přidáme bobkové listy a porce masa a ty také orestujeme. Potom posypeme vším kořením a zalijeme asi polovinou piva. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném příkonu tepla. Občas zkontrolujeme a podle potřeby přiléváme zbývající pivo. Jakmile je maso měkké, zahustíme šťávu jíškou. Omáčku dochutíme citrónovou kůrou, citrónovou šťávou a cukrem.
Podáváme s bramborovými knedlíky různých tvarů, s noky nebo třeba s těstovinami jako na fotografii.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,637x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík na pivě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!