Králík na pivě

Suroviny

1 králík
1 světlé pivo
2 cibule
4 bobkové listy
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
1 lžíce citrónové kůry
1 lžíce citrónové šťávy
trochu muškátového květu
1 lžička cukru
1 lžička soli
kousek másla
2 lžíce instantní světlé jíšky

recept nemá fotografii

Postup

Králičí maso rozdělíme na porce, opláchneme, osušíme a potřeme solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. V kastrolu rozpustíme máslo, cibuli na něm orestujeme, přidáme bobkové listy a porce masa a ty také orestujeme. Potom posypeme vším kořením a zalijeme asi polovinou piva. Přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném příkonu tepla. Občas zkontrolujeme a podle potřeby přiléváme zbývající pivo. Jakmile je maso měkké, zahustíme šťávu jíškou. Omáčku dochutíme citrónovou kůrou, citrónovou šťávou a cukrem.
Podáváme s bramborovými knedlíky různých tvarů, s noky nebo třeba s těstovinami jako na fotografii.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,371x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na pivě


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist