Oříškovo-čokoládový srnčí hřbet

Suroviny

5 vajec
120 g tuku (Hera)
150 g moučkového cukru
100 g nastrouhané čokolády
100 g mletých ořechů
trochu nastrouhané citrónové kůry
50 g jemné strouhanky
1 lžíce rumu

recept nemá fotografii

Postup

Oddělíme si žloutky a bílky. Tuk s cukrem ušleháme do pěny, potom přidáváme postupně nastrouhanou čokoládu, ořechy, citrónovou kůru a strouhanku, kterou jsme pokropili rumem. Vznikne poměrně hustá hmota, do které nakonec zamícháme tuhý sníh z bílků.
Formu na srnčí hřbet vytřeme tukem, vysypeme hrubou moukou a hmotu do ní rovnoměrně rozetřeme. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů C.
Upečený srnčí hřbet necháme chvíli ve formě, teprve potom vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Můžeme polít čokoládovou polevou, ale nemusíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 743x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Oříškovo-čokoládový srnčí hřbet


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist