Oříškovo-čokoládový srnčí hřbet

Suroviny

5 vajec
120 g tuku (Hera)
150 g moučkového cukru
100 g nastrouhané čokolády
100 g mletých ořechů
trochu nastrouhané citrónové kůry
50 g jemné strouhanky
1 lžíce rumu

recept nemá fotografii

Postup

Oddělíme si žloutky a bílky. Tuk s cukrem ušleháme do pěny, potom přidáváme postupně nastrouhanou čokoládu, ořechy, citrónovou kůru a strouhanku, kterou jsme pokropili rumem. Vznikne poměrně hustá hmota, do které nakonec zamícháme tuhý sníh z bílků.
Formu na srnčí hřbet vytřeme tukem, vysypeme hrubou moukou a hmotu do ní rovnoměrně rozetřeme. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů C.
Upečený srnčí hřbet necháme chvíli ve formě, teprve potom vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Můžeme polít čokoládovou polevou, ale nemusíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,560x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Oříškovo-čokoládový srnčí hřbet


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist