Královské kuře
Suroviny
1 kuře
sůl
mletý pepř
špetka zázvoru
4 hřebíčky
šťáva z půlky citrónu
200 ml bílého vína
100 g másla
1 malá cibule
4 větší jablka špetka muškátového květu
půl lžičky medu
80 g vlašských
ořechů
60 g rozinek
menší citrón
Postup
Rozporcované kuře osolíme, opepříme, pod kůži vložíme hřebíček, pokapeme citrónem a trochou vína a necháme přes noc v chladničce. Druhý den opečeme na rozpáleném másle, přidáme plátky cibule, zalijeme zbytkem vína a dusíme doměkka. Před dokončením přidáme čtvrtky oloupaných jablek okořeněných muškátovým květem, med, rozsekaná jádra ořechů, spařené rozinky a plátky citrónu. Podle potřeby zalijeme ještě trochou vína a krátce podusíme do změknutí
jablek.
Jako přílohu použijeme rýží okořeněnou šafránem nabo karí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,828x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Královské kuře
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!