Královské kuře

Suroviny

1 kuře
sůl
mletý pepř
špetka zázvoru
4 hřebíčky
šťáva z půlky citrónu
200 ml bílého vína
100 g másla
1 malá cibule
4 větší jablka špetka muškátového květu
půl lžičky medu
80 g vlašských
ořechů
60 g rozinek
menší citrón

recept nemá fotografii

Postup

Rozporcované kuře osolíme, opepříme, pod kůži vložíme hřebíček, pokapeme citrónem a trochou vína a necháme přes noc v chladničce. Druhý den opečeme na rozpáleném másle, přidáme plátky cibule, zalijeme zbytkem vína a dusíme doměkka. Před dokončením přidáme čtvrtky oloupaných jablek okořeněných muškátovým květem, med, rozsekaná jádra ořechů, spařené rozinky a plátky citrónu. Podle potřeby zalijeme ještě trochou vína a krátce podusíme do změknutí
jablek.
Jako přílohu použijeme rýží okořeněnou šafránem nabo karí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,543x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Královské kuře


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist