Pampeliškový salát
Suroviny
200 g mladých listů pampelišek
1 stroužek česneku
80 g cibule
40 g slunečnicového oleje
20 ml vinného (jablečného) octa
sůl
mletý pepř
3 krajíčky toustového chleba
10 g oleje na smažení

Postup
Listy pampelišek včetně tenkých stonků opláchneme, osušíme v papírové utěrce a roztrháme na kousky. Olej rozšleháme se solí a mletým pepřem, když se sůl rozpustí, přidáme ocet. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky a promícháme s pampeliškami. Misku na salát vytřeme oloupaným a rozkrojeným stroužkem česneku.
Toustový chléb nakrájíme na kostičky, na pánvi rozpálíme olej a chléb na něm osmažíme do zlatova. Pampelišky promícháme se zálivkou, přidáme osmažené kostičky toustového chleba a opět promícháme. Ihned podáváme.
Poznámka:
Tento salát nemám vyzkoušený, objevila jsem ho v jednom starém časopise. Není to velká dávka, takže kdo má chuť experimentovat, může ho vyzkoušet.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,372x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pampeliškový salát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!