Rebarborová buchta

Suroviny

1kg rebarbory (očištěné)
300 g polohrubé mouky
300 g hladké mouky
420 g cukru
125 g tuku (Hera)
160 g strouhanky (2 hrsti)
1 vajíčko
2 vanilkové cukry
200 ml mléka (asi)
1 kypřící prášek
rozinky
skořice

recept nemá fotografii

Postup

Z rebarbory sloupneme vrchní slupku, pak rebarboru pokrájíme asi na 3 – 5 milimetrové plátky, které namočíme asi do 70°C teplé vody. Mezi tím připravíme vláčné těsto, které se nesmí lepit na vál, z hladké a polohrubé mouky, 200g cukru, hery, vajíčka, kypřicího prášku, mléka a 1 vanilkového cukru. Těsto rozdělíme na 1/3, 2/3 a necháme odležet. Rebarboru vyndáme z vody, necháme okapat, pak přidáme strouhánku a společně promícháme. 2/3 těsta rozválíme na vále a dáme na vymazaný plech tak, že musí být těsto i na stranách ( na celý plech by se to špatně rozvalovalo proto se vyvalují dva pláty které se uprostřed spojí ). Na těsto rozprostřeme rebarboru ze strouhánkou a zasypeme 220 g cukru, vanilkovým cukrem, rozinkami, skořicí. Na vrch rozválíme 1/3 těsta a kraje spodního a vrchního těsta společně uzavřeme. Pečeme asi 30 – 40 minut.
Můžeme také plnit jablky, tvarohem, makovou a oříškovou náplní.
( tuto buchtu pekla už moje prababička a říkala jí – americky koláč ).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,302x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rebarborová buchta


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist