Karotka se zázvorem, česnekem a olivami
Suroviny
1 kg karotky
2 lžíce olivového oleje
5 stroužků česneku
1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
2 lžíce nakrájených černých oliv
sůl
Postup
Karotku umyjeme, oškrábeme a nakrájíme na stejně velké špalíčky. Můžeme použít i zmraženou baby karotku, tu necháme jen velmi mírně rozmrazit. Oloupeme si i česnek a nakrájíme na tenké plátky. Nakrájíme olivy (koupíme si ty bez pecek). Oloupeme zázvor a nastrouháme si ho na jemném struhadle. Na rozpáleném oleji orestujeme připravenou karotku, pustí trochu vody. Zmírníme příkon, přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme do měkka. Trvá to asi 15 minut. Poté přidáme česnek nakrájený na plátky, nastrouhaný zázvor a osolíme. Ještě chvilku restujeme, poté odstavíme ze zdroje tepla a necháme rozležet. Nakonec vmícháme nakrájené olivy. Je-li třeba před podáváním přihřejeme.
Poznámka:
Vhodné jídlo pro vegetariány, ale třeba i pro nízkokalorickou či nízkocholesterolovou dietu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,909x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Karotka se zázvorem, česnekem a olivami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!