Rýžový nákyp
Suroviny
200 g rýže
špetka soli
800 ml mléka
4 vejce
100 g cukru
50 g másla
1 velký meruňkový kompot
máslo na vymazání formy
strouhanku na vysypání formy
moučkový cukr na posypání
Postup
Rýži propláchneme, vsypeme do vařícího mléka se špetkou soli a uvaříme do měkka. Pozor, nerozvaříme, lepší je mírně tvrdší než rozvařená. Na vaření si zvolíme vhodnou nádobu, aby se mléko nepřipalovalo. Rýži necháme zchladnout a poté do ní vmícháme žloutky, které jsme utřeli s cukrem a s máslem. Lehce vmícháme i dvě třetiny sněhu ušlehaného z bílku.
Formu vytřeme máslem a vysypeme strouhanou houskou, na dno rozprostřeme část rýžové kaše, naklademe vrstvu okapaných meruněk, pokračujeme vrstvou kaše atd. Poslední vrstva by měla být rýže a navrch dáme zbytek ušlehaného sněhu. Upečeme do zlatova ve středně vyhřáté troubě, porce na talířích posypeme moučkovým cukrem.
Poznámka:
Mají rády zejména menší děti. Lze samozřejmě použít i jiný kompot – třeba švestkový nebo i čerstvé nebo sušené ovoce.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,821x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rýžový nákyp
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

