Rýžový nákyp

Suroviny

200 g rýže
špetka soli
800 ml mléka
4 vejce
100 g cukru
50 g másla
1 velký meruňkový kompot
máslo na vymazání formy
strouhanku na vysypání formy
moučkový cukr na posypání

recept nemá fotografii

Postup

Rýži propláchneme, vsypeme do vařícího mléka se špetkou soli a uvaříme do měkka. Pozor, nerozvaříme, lepší je mírně tvrdší než rozvařená. Na vaření si zvolíme vhodnou nádobu, aby se mléko nepřipalovalo. Rýži necháme zchladnout a poté do ní vmícháme žloutky, které jsme utřeli s cukrem a s máslem. Lehce vmícháme i dvě třetiny sněhu ušlehaného z bílku.
Formu vytřeme máslem a vysypeme strouhanou houskou, na dno rozprostřeme část rýžové kaše, naklademe vrstvu okapaných meruněk, pokračujeme vrstvou kaše atd. Poslední vrstva by měla být rýže a navrch dáme zbytek ušlehaného sněhu. Upečeme do zlatova ve středně vyhřáté troubě, porce na talířích posypeme moučkovým cukrem.
Poznámka:
Mají rády zejména menší děti. Lze samozřejmě použít i jiný kompot – třeba švestkový nebo i čerstvé nebo sušené ovoce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,517x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rýžový nákyp


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist