Vepřové biftečky s mrkví
Suroviny
500 g mletého vepřového masa
5 lžic zakysané smetany
1 stroužek česneku
½ lžičky soli
špetka mleté papriky
500 g baby karotky
100 g vývaru z kostky
5 stroužků česneku
sůl
mletý bílý pepř
3 lžíce oleje
Postup
K jemně umletému vepřovému masu přidáme sůl, prolisovaný česnek, špetku papriky a promícháme. Poté postupně po lžících přidáváme zakysanou smetanu a zapracováváme ji do masa. Z hotové směsi vytvoříme menší placičky – karbanátky (asi 2 na porci). Necháme je v chladnu alespoň půl hodiny odležet.
Zatím se věnujeme přípravě mrkve, kterou jsme si nechali mírně rozmrazit. Na pánvi rozpálíme olej, na něm zpěníme česnek nakrájený na tenké plátky, přidáme baby karotku a orestujeme. Po chvíli ji podlijeme připraveným vývarem, osolíme a opepříme a dusíme do měkka až se vývar téměř odpaří.
Jako příloha jsou vhodné brambory nebo hranolky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,336x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové biftečky s mrkví
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!