Špenátové holandské koule

Suroviny

1 špenátový protlak se smetanou
1 cibule
2 stroužky česneku 300 g tvrdého sýra
1 lžíce hladké mouky
olej
Na trojobal:
hladká mouka
2 vejce
strouhanka

Tatarská omáčka:
3 lžíce majolky
trochu mléka na zředění
česnek dle chuti
1 lžíce posekané petrželky

recept nemá fotografii

Postup

Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibulku a necháme smažit dozlatova. Pak přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Do té přidáme špenát, prolisovaný česnek a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlého špenátu přidáme nahrubo strouhaný tvrdý sýr a promícháme. Pak uděláme koule a obalujeme v trojobalu. Lepší je, když se mohou obalit 2x. Smažíme ve fritovacím hrnci nebo ve vyšší vrstvě oleje pěkně do zlatova.
Podáváme s brambory a tatarkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,815x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Špenátové holandské koule


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist