Masová řezanka se žampiony

Suroviny

600 g vepřového masa (plecko, kýta)
4 lžíce sojové omáčky
3 vejce
2 lžíce oleje
1 lžička kari koření
1 lžička chilli koření
3 cibule
sůl
2 plechovky sterilovaných žampionů

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na proužky nebo na malé tenké plátky velikosti pětikoruny. Sojovou omáčku, vejce, olej a koření rozšleháme a do této směsi vmícháme nakrájené maso a dáme ho do chladna marinovat. Maso by mělo zůstat v marinádě nejlépe přes noc, zvláště když použijeme méně kvalitní maso z vepřového plecka.
Vlastní tepelná příprava už je velmi rychlá a jednoduchá, takže se nejdříve postaráme o přílohu. Vhodné jsou brambory v nejrůznějších podobách (na obrázku jsou pečené měsíčky nových brambor) nebo rýže. Připravíme si také nějakou čerstvou zeleninu na oblohu.
Na pánvi rozpálíme olej a masovou směs i s marinádou na ni nalijeme. Velmi rychle opečeme (cca 5 minut), přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a mírně opečeme s masem (měla by zůstat křupavá). Nakonec přidáme sterilované žampiony a společně ještě prohřejeme. Ochutnáme a je-li třeba, přisolíme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,394x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Masová řezanka se žampiony


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist