Bublanina bez vážení

Suroviny

4 vejce
4 lžíce moučkového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
asi 500 g čerstvého ovoce

recept nemá fotografii

Postup

Tato bublanina je velmi snadná, jednak nemusíte nic vážit a jednak si jednoduchý recept snadno zapamatujete. Má jen jednu drobnou vadu, není ji moc. Takže když si uvaříte kávu, nakrájíte ji, po chvilce nic nezbyde ...
Oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme do husté pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme ke žloutkové pěně, vmícháme a lehce vmícháme i sníh. Těsto nalijeme do formy (množství je zhruba na větší kulatou koláčovou formu) a poklademe ovocem. Pečeme při 200 stupních C do zlatova.
Poznámka: Ovoce si umyjeme předem a necháme dobře okapat a oschnout. Mělo by být suché, než je poklademe na těsto. Větší ovoce (třešně, višně) můžeme prosypat lžící polohrubé mouky a promíchat. Ovoce se trochu moukou obalí a neklesne při pečení dolů.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,821x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bublanina bez vážení


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist