Dalamánky

Suroviny

200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
400 ml vody
3 krajíčky chleba
2 vajíčka
1 kostka droždí
sůl
kmín
papír na pečení

recept nemá fotografii

Postup

Chleba nakrájíme na kostky a zalijeme vlažnou vodou. Asi po deseti minutách přidáme 1 vajíčko a droždí, vše rozmačkáme na kaši (nejlépe to jde rukou). Pak přisypeme mouku, asi 2 lžičky soli a lžičku kmínu. Zpracujeme těsto, je-li těsto moc husté přilijeme vodu. Těsto zaprášíme hladkou moukou a dáme kynout
(nejlépe do kynoucí mísy, mísa s víkem). Po vykynutí těsto přendáme na vál a zapracujeme hladkou mouku, tolik aby se těsto nelepilo. Těsto rozvážíme na sedm bochánků po 200g. Bochánek rozválíme na placku, pak rádélkem rozkrojíme na čtyři dílky. Z trojhránku zavineme rohlíček a dáme na pečicí papír, který zlehka pomoučníme hladkou moukou. Necháme asi 30 minut kynout. Rohlíčky potom potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme solí s kmínem. Pečeme pří teplotě 180°C až 200°C do zlatavé barvy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,446x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dalamánky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist