Dalamánky

Suroviny

200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
400 ml vody
3 krajíčky chleba
2 vajíčka
1 kostka droždí
sůl
kmín
papír na pečení

recept nemá fotografii

Postup

Chleba nakrájíme na kostky a zalijeme vlažnou vodou. Asi po deseti minutách přidáme 1 vajíčko a droždí, vše rozmačkáme na kaši (nejlépe to jde rukou). Pak přisypeme mouku, asi 2 lžičky soli a lžičku kmínu. Zpracujeme těsto, je-li těsto moc husté přilijeme vodu. Těsto zaprášíme hladkou moukou a dáme kynout
(nejlépe do kynoucí mísy, mísa s víkem). Po vykynutí těsto přendáme na vál a zapracujeme hladkou mouku, tolik aby se těsto nelepilo. Těsto rozvážíme na sedm bochánků po 200g. Bochánek rozválíme na placku, pak rádélkem rozkrojíme na čtyři dílky. Z trojhránku zavineme rohlíček a dáme na pečicí papír, který zlehka pomoučníme hladkou moukou. Necháme asi 30 minut kynout. Rohlíčky potom potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme solí s kmínem. Pečeme pří teplotě 180°C až 200°C do zlatavé barvy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 568x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dalamánky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist