Dalamánky
Suroviny
200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
400 ml vody
3 krajíčky chleba
2 vajíčka
1 kostka droždí
sůl
kmín
papír na pečení
Postup
Chleba nakrájíme na kostky a zalijeme vlažnou vodou. Asi po deseti minutách přidáme 1 vajíčko a droždí, vše rozmačkáme na kaši (nejlépe to jde rukou). Pak přisypeme mouku, asi 2 lžičky soli a lžičku kmínu. Zpracujeme těsto, je-li těsto moc husté přilijeme vodu. Těsto zaprášíme hladkou moukou a dáme kynout
(nejlépe do kynoucí mísy, mísa s víkem). Po vykynutí těsto přendáme na vál a zapracujeme hladkou mouku, tolik aby se těsto nelepilo. Těsto rozvážíme na sedm bochánků po 200g. Bochánek rozválíme na placku, pak rádélkem rozkrojíme na čtyři dílky. Z trojhránku zavineme rohlíček a dáme na pečicí papír, který zlehka pomoučníme hladkou moukou. Necháme asi 30 minut kynout. Rohlíčky potom potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme solí s kmínem. Pečeme pří teplotě 180°C až 200°C do zlatavé barvy.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,634x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dalamánky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!