Staročeská kachna
Suroviny
1 kachna
½ l červeného stolního vína
5 zrnek černého pepře
5 zrnek nového koření
2 bobkové listy
2 hřebíčky
špetka tymiánu a zázvoru
50 g slaniny
2 lžíce másla
2 větší cibule
50 g strouhaného chleba a perníku
citrónová šťáva
1 lžíce rybízové zavařeniny

Postup
Koření svaříme v troše vody, přidáme všechno víno, ale už nevaříme. Necháme zchladnout. Kachnu očistíme, rozdělíme na porce a přelijeme připravenou marinádou. Necháme ji v chladnu nejméně den uležet.
Druhý den si očistíme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Slaninu nakrájenou na nudličky rozškvaříme, přidáme na ni nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Na to vložíme kousky marinované kachny, podlijeme malou částí přecezené marinády, zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě do měkka. Upečené porce kachny vyjmeme, do výpeku přidáme další část marinády, zahustíme nastrouhaným chlebem a perníkem, dochutíme zavařeninou a citrónovou šťávou a promícháme. Vrátíme zpět porce kachny a společně prohřejeme.
Podáváme s kynutým knedlíkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,746x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Staročeská kachna
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!