Staročeská kachna

Suroviny

1 kachna
½ l červeného stolního vína
5 zrnek černého pepře
5 zrnek nového koření
2 bobkové listy
2 hřebíčky
špetka tymiánu a zázvoru
50 g slaniny
2 lžíce másla
2 větší cibule
50 g strouhaného chleba a perníku
citrónová šťáva
1 lžíce rybízové zavařeniny

recept nemá fotografii

Postup

Koření svaříme v troše vody, přidáme všechno víno, ale už nevaříme. Necháme zchladnout. Kachnu očistíme, rozdělíme na porce a přelijeme připravenou marinádou. Necháme ji v chladnu nejméně den uležet.
Druhý den si očistíme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Slaninu nakrájenou na nudličky rozškvaříme, přidáme na ni nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Na to vložíme kousky marinované kachny, podlijeme malou částí přecezené marinády, zakryjeme pokličkou a pečeme v troubě do měkka. Upečené porce kachny vyjmeme, do výpeku přidáme další část marinády, zahustíme nastrouhaným chlebem a perníkem, dochutíme zavařeninou a citrónovou šťávou a promícháme. Vrátíme zpět porce kachny a společně prohřejeme.
Podáváme s kynutým knedlíkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,424x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Staročeská kachna


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist