Krakonošův dlabenec

Suroviny

I. varianta:
500 g plecka
200 g točeňáku
1 cibule
200 g žampionů nebo čerstvých hub
sůl
pepř
2-3 lžíce kečupu
olej
200 g cihly

II.varianta:
Čerstvé houby na smaženici
pepř
sůl
l cibule
1 lžička koření na čínu
zakysaná smetana

Na bramboráky:
Asi 750 g syrových nastrouhaných brambor
česnek podle chuti
2 vajíčka
polohrubá mouka podle potřeby na zahuštění těsta
sůl
mletý pepř
kmín
majoránka
2 lžíce posekané petrželky

recept nemá fotografii

Postup

I.varianta - masová směs:
Maso se nakrájí na malé kostičky, salám i žampiony na plátky, cibule na kostičky. A všechno se dá dusit na olej. Na závěr se přidá kečup a nechá se ještě chvilku povařit.

II.varianta - houbová smaženice:
Na olej se dá pokrájená cibule a pokrájené houby, osolí se opepří a přidá se koření na čínu a všechno se podusí doměkka. Na závěr se přidá zakysaná smetana.

Na bramboráky:
Vypracujeme těsto a dáváme smažit na rozpálený olej. Usmažíme větší bramboráky. Na polovinu bramboráku dáme směs masa nebo smaženice a přehneme. Bohatě posypeme najemno nastrouhanou cihlou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,265x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Krakonošův dlabenec


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist