Karbanátky zapečené s brambory

Suroviny

600 g mletého vepřového masa
1 cibule
sůl
mletý černý pepř
kmín
mletá červená paprika
2 lžíce ostrého kečupu
1 lžíce hořčice
olej
1 kg brambor
50 g másla
1,5 dl mléka
100 g tvrdého sýra

na bešamel:
30 g másla
2 lžíce hladké mouky
2,5 dl mléka
sůl
mletý bílý pepř
200 g žampionů

recept nemá fotografii

Postup

Do masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, kmín, mletou papriku, kečup, hořčici a dobře vypracujeme. Podle potřeby přidáme trochu vody. Z masové hmoty vytvarujeme karbanátky a z obou stran osmažíme na oleji. Brambory zbavíme slupky, doměkka uvaříme v osolené vodě a scedíme. Máslo a mléko převaříme, vlijeme do brambor a vypracujeme hladkou kaši. Rozetřeme ji na dno pekáče obložíme karbanátky, zalijeme bešamelem, posypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě zapečeme.
Bešamel: Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a vaříme asi 15 minut. V polovině vaření přidáme očištěné a nakrájené houby.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,364x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.25 (počet: 4) 9.25 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Karbanátky zapečené s brambory

anonym: Wednesday, November 25, 2009
opravdu chutné Marie

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist