Kořeněná vejce

Suroviny

6 vajec
1200 ml vody
1 malá cibule
1lžíce oleje
2 stroužky česneku
½ lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
½ lžičky pomerančové kůry nastrouhané na delší proužky

recept nemá fotografii

Postup

Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout. Pak je oloupeme a ze všech stran jemně propícháme vidličkou, pokud možno souměrně. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme a obojí osmažíme na trošce oleje doměkka. Přidáme vejce, nastrouhaný zázvor a pomerančovou kůru, přilijeme vodu a vaříme. Vejce jsou hotová, když se voda zcela odpaří - chuť a vůně surovin pronikne do vajec. Upravíme je na talířky a ozdobíme proužky pomerančové kůry.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,661x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 2) 8.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kořeněná vejce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist