Kořeněná vejce
Suroviny
6 vajec
1200 ml vody
1 malá cibule
1lžíce oleje
2 stroužky česneku
½ lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
½ lžičky pomerančové kůry nastrouhané na delší proužky

Postup
Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout. Pak je oloupeme a ze všech stran jemně propícháme vidličkou, pokud možno souměrně. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme a obojí osmažíme na trošce oleje doměkka. Přidáme vejce, nastrouhaný zázvor a pomerančovou kůru, přilijeme vodu a vaříme. Vejce jsou hotová, když se voda zcela odpaří - chuť a vůně surovin pronikne do vajec. Upravíme je na talířky a ozdobíme proužky pomerančové kůry.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,203x

Komentáře receptu Kořeněná vejce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!