Kuřecí řízky s baklažánem

Suroviny

4 kuřecí řízky
1 baklažán
sůl
olej
grilovací koření

recept nemá fotografii

Postup

Baklažán pokrájíme na plátky, každý plátek posolíme po obou stranách a necháme nejméně půl hodiny tzv. vypotit. Vytvoří se na něm kapky, které vysušíme papírovou utěrkou. Tímto způsobem se z baklažánu odstraní hořkost.
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a lehce naklepeme (třeba přes mikroténový sáček či potravinářskou fólii). Po obou stranách je osolíme, posypeme grilovacím kořením a lehce potřeme olejem. Necháme alespoň půl hodiny odpočinout a zatím se věnujeme třeba přípravě přílohy.
Na pánvi rozpálíme olej a připravené kuřecí plátky na něm opečeme po obou stranách. Přesuneme je do nahřáté misky a uchováme v teple. Na pánev přilijeme další olej, necháme rozpálit a opečeme na něm na větší kousky nakrájený baklažán. Ke konci úpravy posypeme grilovacím kořením, mírně osolíme a jen velmi lehce promícháme.
Opečený baklažán můžeme navršit na kuřecí řízek nebo ho servírujeme jako zeleninovou přílohu k masu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,253x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí řízky s baklažánem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist