Fazole s cuketou

Suroviny

400 g konzervovaných fazolí (bílé nebo červené)
200 g klobásy (uzeniny)
1 středně velká cuketa
1 lžíce rajčatového protlaku (kečupu)
1 lžíce plnotučné hořčice
80 ml vývaru (i z kostky)
snítka čerstvého tymiánu
drcený černý pepř
1 cibule
1 lžíce olivového oleje

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kolečka. Klobásy oloupeme a také nařežeme na kolečka. V kastrole (nejlépe se silným dnem) rozpálíme olivový olej, orestujeme na něm cibuli. Když zesklovatí, přidáme nakrájenou uzeninu a společně ještě několik minut restujeme. Ke směsi přidáme rajčatový protlak, hořčici a krátce podusíme. Zalijeme vývarem, přidáme konzervované fazole, dochutíme tymiánem, čerstvě drceným černým pepřem a podle chuti osolíme. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut.
Cukety omyjeme, ale neloupeme. Nakrájíme je na hranolky a přidáme je do kastrolu k fazolím a párkům. Lehce je vmícháme do směsi a společně dusíme, až cuketa změkne.
Podáváme s chlebem nebo s pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,898x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Fazole s cuketou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist