Vřeténka s klobásou a fazolemi

Suroviny

400 g těstovin (vřeténka, spirálky)
400 g sterilovaných červených fazolí
200 g klobásy (maďarská, ostravská)
4 rajčata
4 lžíce rajčatového protlaku
1 feferonka (i více)
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
200 ml červeného vína
2 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Klobásy oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Nemáme-li čerstvá, můžeme použít i sekaná konzervovaná rajčata. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Feferonku rozřízneme, odstraníme z ní semínka a jemně ji nakrájíme. Rozmarýn opláchneme, necháme okapat, odrhneme lístky a nasekáme je nahrubo. V kastrolu rozpálíme olej a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou klobásu, rozmarýn a feferonku. Opečeme za stálého míchání. Poté přidáme nasekaná rajčata, víno a fazole (bez nálevu). Promícháme, zmírníme příkon tepla, přikryjeme pokličkou a vaříme do zhoustnutí. Občas promícháme. Poté odstavíme ze zdroje tepla a necháme ještě půl hodiny „odležet“.

Při přípravě těstovin postupujeme dle návodu na obalu a uvaříme je „al dente“. Nejlepší jsou vřeténka (a dokonce Panzani) – nerozvaří se a dobře se obalí připravenou omáčkou. Hotové těstoviny slijeme, necháme odkapat, vmícháme do omáčky a hned podáváme.

Poznámka:
Máte-li rádi ostřejší chuť, použijte více feferonek nebo přidejte chilli papričku či použijte ostřejší klobásu. Máte-li doma dospívající mládež, určitě s tímto jídlem zabodujete.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,122x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vřeténka s klobásou a fazolemi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist