Kuřecí stejky se švestkami

Suroviny

4 kuřecí prsa
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
30 čerstvých zralých švestek
100 ml červeného vína
50 ml vody
1 lžička škrobové moučky
1 hvězdička badyánu
několik mandlových plátků na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí prsa opláchneme, necháme okapat, osušíme papírovým ubrouskem a lehce naklepeme (třeba přes mikrotenový sáček či potravinářskou folii). Po obou stranách osolíme a posypeme čerstvě umletým pepřem.
Omyté švestky rozpůlíme a zbavíme pecek. Vložíme je do kastrolku, přidáme vodu, hvězdičku badyánu a zvolna dusíme pod pokličkou, až změknou a pustí šťávu. Netrvá to dlouho, švestky by se neměly rozvařit. Potom vyjmeme badyán, škrobovou moučku rozmícháme ve části vína a vlijeme ke švestkám. Přidáme zbývající víno, lehce promícháme a necháme přejít varem. Hotovou švestkovou omáčku odstavíme ze zdroje tepla.
Připravené kuřecí stejky opečeme po obou stranách na oleji a na talíři je polijeme omáčkou se švestkami a můžeme posypat plátky mandlí. Přílohu zvolíme podle chuti.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,731x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí stejky se švestkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist