Rychlý švestkový závin

Suroviny

1 balíček listového těsta
500 g švestek nebo švestkový kompot
1 KOKA sušenky
skořice
cukr
1 vejce

recept nemá fotografii

Postup

Švestky omyjeme, rozpůlíme, odpeckujeme. Pokud použijeme švestkový kompot, slijeme šťávu a švestky necháme odkapat. Koka sušenky rozdrtíme (nasypeme do velkého mikrotenového sáčku a rozmačkáme válečkem). Listové těsto vyválíme na tenký plát, posypeme strouhankou s Koka sušenek, poklademe švestkami, posypeme trochu cukrem a skořicí a zavineme. Pomocí utěrky přenesene na vodou vypláchnutý plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do trouby předehřáté na 220 až 230 stupňů. Během prvních minut pečení neotvíráme troubu. Pečeme do zlatova.
Závin je nejlepší vlahý, mírně pocukrovaný.
Poznámka:
Tento recept jsem objevila v jednom hodně starém časopise. Ještě jsem jej nevyzkoušela, ale určitě to udělám co nejdříve. Zdá se mi jednoduchý a báječný.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,642x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rychlý švestkový závin


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist