Kreolský džem

Suroviny

1,5 kg banánů
1 kg moučkového cukru
300 ml horké vody
2 citrony (3 limety)
1 lžička skořice
150 ml rumu

recept nemá fotografii

Postup

Citrony nebo limetky dobře omyjeme, kůru oloupeme, nakrájíme na proužky a povaříme asi 2 minuty v horké vodě. Zcedíme. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka a vložíme do kastrolu. Zalijeme horkou vodou, ve které jsme předem rozpustili cukr. Přidáme spařenou citrónovou kůru, promícháme a asi 15 minut vaříme při mírném příkonu tepla. Občas mícháme.
Hotový horký džem odstavíme a přimícháme rum. Plníme do skleniček s uzávěrem, nesterilujeme.
Poznámka:
Recept jsem odposlechla z Českého rozhlasu, kam ho volala jedna posluchačka. Bohužel nemám úplně přesně zaznamenám postup. Takže vyzkouším, až budu mít chvíli času a vhodné banány po ruce. Pokud se povede, mohla by to být zajímavá náplň do různých moučníků i cukroví.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,453x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kreolský džem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist