Perníkový závin s dvojí nádivkou

Suroviny

1 listové těsto
perník na strouhání
300 g jablek
trochu bílého vína
skořice
cukr krupice

Tvarohová nádivka:
500 g tvarohu
2 žloutky
vanilkový cukr
citrónová kůra
2 lžíce smetany (mléka)
sníh ze dvou bílků

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si oloupeme jablka a nakrájíme je na plátky. Podusíme je v bílém víně s cukrem, skořicí a citrónovou kůrou. Necháme zchladnout. Z uvedených surovin ušleháme tvarohovou nádivku. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou rozválíme do tvaru obdélníka. Posypeme strouhaným perníkem (okraje necháme volné). Doprostřed těsta klademe střídavě pruhy jablečné a tvarohové nádivky. Záviny zavineme, přeneseme na plech vypláchnutý vodou a položíme je švem dolů. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě až do zčervenání.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 774x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Perníkový závin s dvojí nádivkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist