Perníkový závin s dvojí nádivkou

Suroviny

1 listové těsto
perník na strouhání
300 g jablek
trochu bílého vína
skořice
cukr krupice

Tvarohová nádivka:
500 g tvarohu
2 žloutky
vanilkový cukr
citrónová kůra
2 lžíce smetany (mléka)
sníh ze dvou bílků

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si oloupeme jablka a nakrájíme je na plátky. Podusíme je v bílém víně s cukrem, skořicí a citrónovou kůrou. Necháme zchladnout. Z uvedených surovin ušleháme tvarohovou nádivku. Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou rozválíme do tvaru obdélníka. Posypeme strouhaným perníkem (okraje necháme volné). Doprostřed těsta klademe střídavě pruhy jablečné a tvarohové nádivky. Záviny zavineme, přeneseme na plech vypláchnutý vodou a položíme je švem dolů. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě až do zčervenání.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,648x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Perníkový závin s dvojí nádivkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist