Makový chléb
Suroviny
Velikost I – cca 850 g
375 ml vody
500 g polohrubé mouky
75 g pšeničné krupice
1 kávová lžička cukru
1 kávová lžička soli
50 g celá nebo mletá maková zrníčka
15 g másla
špetka nastrouhaného muškátu
1 polévková lžíce nastrouhaného parmezánu
¾ balíčku sušeného droždí
Velikost II – cca 1380 g
570 ml vody
670 g polohrubé mouky
130 g pšeničné krupice
1 ½ kávová lžička cukru
1 ½ kávová lžička soli
75 g celá nebo mletá maková zrníčka
20 g másla
2 špetky nastrouhaného muškátu
1 ½ polévková lžíce nastrouhaného parmezánu
1 balíček sušeného droždí
Postup
Program: Sprint nebo Sladký (ETA Siesta)
Při použití programu Sladký bude chléb lehčí - použijte velikost I – jinak bude objem příliš velký.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Markéta,
Zobrazeno 2,706x
Komentáře receptu Makový chléb
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!