Kotlety pod čepicí

Suroviny

4 kotlety
4 půlky kompotovaných broskví
4 plátky šunky
4 plátky anglické slaniny
4 plátky tvrdého sýra
50 g sýra Niva
mletý pepř
sůl
olej

Marináda:
4 lžíce kečupu
4 lžíce oleje
4 stroužky česneku
oregano
tymián

recept nemá fotografii

Postup

Kotlety opláchneme, osušíme, na krajích několikrát nařízneme a lehce naklepeme. Vložíme je do marinády z kečupu, oleje, prolisovaného česneku, oregana a tymiánu. Množství koření záleží na chuti – orientačně oregana a tymiánu asi 1 rovná čajová lžička. Nádobu s kotletami přikryjeme a necháme je marinovat do druhého dne.
Zapékací misku vyložíme plátky anglické slaniny. Kotlety vyjmeme z marinády a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Vložíme je do zapékací misky a zalijeme zbylou marinádou. Na každou kotletu položíme plátek šunky, polovinu broskve obrácenou důlkem po pecce nahoru, do něj dáme nastrouhaný sýr Niva a celé překryjeme plátkem eidamu. Vše vložíme do rozpálené trouby a zapečeme, až se sýr roztaví, zezlátne a spolu s broskví vytvoří na kotletě krásnou čepici.
Jako přílohu použijeme vařené brambory či bramborovou kaši, doplníme hlávkovým salátem.

Poznámka:
Jde o dost pikantní úpravu masa, bude chutnat jistě mužům, ale méně vhodná je pro děti.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,226x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kotlety pod čepicí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist