Pečená divoká kachna s višněmi

Suroviny

1 mladá divoká kachna
mletý pepř
máslo na potření
200 g kompotovaných višní bez pecek
150 ml červeného vína nebo sherry

recept nemá fotografii

Postup

Kachnu očistíme, opláchneme, osušíme a zevnitř i vně ji potřeme mletým pepřem a solí. Povrch potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme ji do pekáče, podlijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby rozehřáté na 200 stupňů C. Pečeme asi 1 až 1,5 hodiny (záleží na velikosti kachny), občas kontrolujeme a kachnu poléváme vypečenou šťávou.
Hotovou kachnu vyjmeme, nakrájíme na porce a udržujeme v teple. Do šťávy přilijeme červené víno nebo sherry a jen prohřejeme.
Podáváme s jemnou bramborovou kaší nebo s bramborovým knedlíkem. Maso na talíři přelijeme šťávou a doplníme višněmi.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,505x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečená divoká kachna s višněmi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist