Pečená divoká kachna s višněmi
Suroviny
1 mladá divoká kachna
mletý pepř
máslo na potření
200 g kompotovaných višní bez pecek
150 ml červeného vína nebo sherry
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
Kachnu očistíme, opláchneme, osušíme a zevnitř i vně ji potřeme mletým pepřem a solí. Povrch potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme ji do pekáče, podlijeme trochou vody, přikryjeme poklicí a vložíme do trouby rozehřáté na 200 stupňů C. Pečeme asi 1 až 1,5 hodiny (záleží na velikosti kachny), občas kontrolujeme a kachnu poléváme vypečenou šťávou.
Hotovou kachnu vyjmeme, nakrájíme na porce a udržujeme v teple. Do šťávy přilijeme červené víno nebo sherry a jen prohřejeme.
Podáváme s jemnou bramborovou kaší nebo s bramborovým knedlíkem. Maso na talíři přelijeme šťávou a doplníme višněmi.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 764x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pečená divoká kachna s višněmi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!