Syrské filé

Suroviny

600 g rybího filé
sůl
4 stroužky česneku
mletá sladká i pálivá paprika
40 g oleje
citrónová šťáva
olej

recept nemá fotografii

Postup

Filé částečně rozmrazíme a rozdělíme na plátky.Ty osušíme papírovou utěrkou, osolíme a potřeme rozetřeným česnekem, který jsme promíchali s oběma paprikami. Pálivé papriky dáme jen špetku, zatímco sladké papriky použijeme celou kávovou lžičku. Takto připravené filé vložíme do pekáčku nebo zapékací misky, kterou jsme předtím vytřeli olejem. Pečeme v troubě zvolna asi 20 minut, podle potřeby podléváme nebo přelijeme vypečenou šťávou. Krátce před dopečením zakapeme vydatně citrónovou šťávou.
Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší. A nejen proto, že je to jídlo jednoduché a lehké, připravíme zeleninový salát. Bude se třeba hodit hlávkový nebo ledový salát.
Poznámka pro začínající kuchařky:
Když vybíráte filé z mrazícího boxu, věnujte pozornost jeho kvalitě. Filé by nemělo být „zamrzlé v ledu“ ani „vyschlé“. Obě tyto vady svědčí minimálně o jeho nevhodném skladování a přepravě a chutné jídlo se z nich těžko připraví.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,219x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Syrské filé


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist