Zeleninový závin

Suroviny

250 g listového těsta
500 g mražené míchané zeleniny
2 malé brambory
2 lžíce zakysané smetany
1 stroužek česneku
50 g strouhaného sýra
petrželová nať
muškátový oříšek
sůl, pepř
mléko na potření
papír na pečení

recept nemá fotografii

Postup

Listové těsto rozválíme na obdélník o tloušťce asi 3 mm (můžeme koupit přímo rozválený plát). Zeleninu necháme lehce rozmrazit. Brambory uvaříme, propasírujeme a smícháme se smetanou. Osolíme a opepříme. Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, zeleninu, nasekanou petrželku a ochutíme muškátovým oříškem. Směs naneseme do středu těsta po délce, necháme asi 3 cm volné konce. Jeden dlouhý okraj a oba krátké potřeme mlékem. Dlouhou nepotřenou stranu plátu přeložíme přes zeleninovou směs a druhou stranu přeložíme přes něj tak, aby přesah těsta byl asi 2 cm a lehce přimáčkneme, aby se těsto přilepilo. Oba konce závinu přimáčkneme, potřeme mlékem, přehneme přes sebe asi 2 cm a opět přimáčkneme. Závin potřeme mlékem a posypeme strouhaným sýrem. Na několika místech propíchneme vidličkou. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě při 200.C asi 30 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,695x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 3) 9.00 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zeleninový závin


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist