Zeleninový závin
Suroviny
250 g listového těsta
500 g mražené míchané zeleniny
2 malé brambory
2 lžíce zakysané smetany
1 stroužek česneku
50 g strouhaného sýra
petrželová nať
muškátový oříšek
sůl, pepř
mléko na potření
papír na pečení
Postup
Listové těsto rozválíme na obdélník o tloušťce asi 3 mm (můžeme koupit přímo rozválený plát). Zeleninu necháme lehce rozmrazit. Brambory uvaříme, propasírujeme a smícháme se smetanou. Osolíme a opepříme. Přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, zeleninu, nasekanou petrželku a ochutíme muškátovým oříškem. Směs naneseme do středu těsta po délce, necháme asi 3 cm volné konce. Jeden dlouhý okraj a oba krátké potřeme mlékem. Dlouhou nepotřenou stranu plátu přeložíme přes zeleninovou směs a druhou stranu přeložíme přes něj tak, aby přesah těsta byl asi 2 cm a lehce přimáčkneme, aby se těsto přilepilo. Oba konce závinu přimáčkneme, potřeme mlékem, přehneme přes sebe asi 2 cm a opět přimáčkneme. Závin potřeme mlékem a posypeme strouhaným sýrem. Na několika místech propíchneme vidličkou. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě při 200.C asi 30 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,695x
Komentáře receptu Zeleninový závin
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!