Zámecké srnčí plátky

Suroviny

750 g srnčí kýty
200 ml červeného vína
3 lžičky koření na divočinu
(nebo 8 rozdrcený jalovců a ½ lžičky čerstvě umletého pepře)
4 lžíce hladké mouky
olej
sůl

Na obložení:
Banány nebo jablka
1-2 lžičky cukru
125 g másla
brusinkový nebo rybízový kompot

recept nemá fotografii

Postup

Srnčí kýtu očistíme a nakrájíme na menší plátky tak, aby na každou porci byly 2 až 3 kousky masa. Maso vložíme do porcelánové, skleněné či kameninové misky, posypeme kořením, zalijeme vínem, promícháme, přikryjeme a necháme do druhého dne odležet v chladnu.
Druhý den maso vyjmeme z vína, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a po obou stranách obalíme v hladké mouce. Usmažíme do zlatova v rozpáleném oleji. Pokud máme maso ze staršího kusu (nebo máme rádi maso měkoučké), můžeme ho ještě vložit do zapékací misky, zalít vínem, ve kterém se marinovalo a upéct v troubě do měkka.
Před skončením tepelné úpravy masa si připravíme oblohu z ovoce. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na osminky a pokapeme citrónovou šťávou. Banány oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Rozehřejeme si máslo a necháme v něm zkaramelizovat cukr. Na něm osmahneme nakrájená jablka a banány.
Maso na talíři obložíme ovocem, přelijeme šťávou zbylou po opékání a ozdobíme brusinkovým nebo rybízovým kompotem. Vhodnou přílohou je rýže nebo různě upravené brambory.

Poznámka:
Recept je určený spíše pro slavnostní příležitosti a pro ty šťastlivce, kteří mají občas k dispozici srnčí kýtu. Kdyby někdo věděl, kde se dá koupit, ať mi dá tip.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,499x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zámecké srnčí plátky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist