Rozinkové kostky

Suroviny

250 g polohrubé mouky
60 g moučkového cukru
2 lžičky vanilkového cukru
110 g rostlinného tuku
1 žloutek
1 vejce
60 g rozinek
60 g sušených švestek nebo meruněk
30 g mletých ořechů
1 lžička octa
špetka soli
50 g proslazené pomerančové kůry na ozdobení

Pomerančová poleva:
200 g moučkového cukru
3 lžíce pomerančové šťávy
1 lžíce oleje

recept nemá fotografii

Postup

Rozinky, sušené švestky nebo meruňky drobně nakrájíme. Z mouky, cukru, vanilkového cukru, tuku, vajec a pokrájeného sušeného ovoce, ořechů, octa a soli vypracujeme těsto a dáme ho do chladna na hodinu odležet.
Poté z těsta vyválíme plát o tloušťce asi 6 mm a nakrájíme na kostky o rozměrech asi 3 x 3 cm. Ty poklademe na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C asi 12 minut.
Po zchladnutí polijeme pomerančovou polevou a ozdobíme kouskem pomerančové kůry.
Příprava polevy: do cukru za stálého míchání přidáváme pomerančovou šťávu a po kapkách olej. Mícháme, dokud poleva není hustá, hladká a lesklá.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,329x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rozinkové kostky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist