Vepřová panenka s jablky a chilli omáčkou

Suroviny

2 ks vepřové panenky
4 jablka
několik kuliček hroznového vína
sůl
mletý pepř
1 lžíce chilli omáčky
3 lžíce olivového oleje
olej na smažení

recept nemá fotografii

Postup

Vepřovou panenku nakrájíme na špalíčky asi 3 cm silné a velmi lehce je rozklepneme. Vložíme do misky, poprášíme mletým pepřem a pokapeme olejem. Promícháme a necháme v chladnu asi hodinu odležet.
Zatím si chilli omáčku rozšleháme s olivovým olejem, omyjeme hroznové víno a nakrájíme na poloviny. Také jablka důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné asi 7 mm až 1 cm. Jádřinec i slupku ponecháme, jablka budou držet lépe pohromadě a na talíři budou i hezky vypadat. Nemusíme se bát zhnědnutí nakrájených jablečných řezů, protože se budou stejně smažit. Protože maso budeme upravovat až nakonec, připravíme si ještě přílohu.
Na pánvi rozpálíme olej a kousky masa na něm rychle opečeme po obou stranách. Vyjmeme z pánve, osolíme a udržujeme v teple. Na zbývajícím oleji opečeme i plátky jablek, opatrně je obracíme, aby se nerozpadly.
Na talíř klademe střídavě kousky masa a plátky jablek a polijeme je připravenou omáčkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,146x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová panenka s jablky a chilli omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist