Králičí stehna na šalvěji

Suroviny

4 králičí stehna
olej
2 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce pikantní hořčice
400 ml červeného vína
10 lístků čerstvé šalvěje
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Králičí stehna omyjeme, osušíme, potřeme solí a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a stehna na něm po obou stranách opečeme. Maso vyjmeme, potřeme hořčicí a vložíme do kastrolu, kde ho budeme dusit. Na zbylém oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli a česnek a přidáme ji ke králíkovi. Zalijeme ho polovinou vína a dusíme pod pokličkou. Když se první dávka vína vyvaří, přidáme druhou polovinu a dusíme ještě asi 30 minut. Potom přidáme hrubě nasekané lístky šalvěje a společně ještě chvíli dusíme. Nemáme-li čerstvou šalvěj, můžeme použít sušenou, kterou ale předem namočíme do vína.
Poznámka:
Stejně můžeme upravit celého králíka, kterého před tepelnou úpravou rozdělíme na porce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,734x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králičí stehna na šalvěji


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist