Králičí stehna na šalvěji

Suroviny

4 králičí stehna
olej
2 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce pikantní hořčice
400 ml červeného vína
10 lístků čerstvé šalvěje
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Králičí stehna omyjeme, osušíme, potřeme solí a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a stehna na něm po obou stranách opečeme. Maso vyjmeme, potřeme hořčicí a vložíme do kastrolu, kde ho budeme dusit. Na zbylém oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli a česnek a přidáme ji ke králíkovi. Zalijeme ho polovinou vína a dusíme pod pokličkou. Když se první dávka vína vyvaří, přidáme druhou polovinu a dusíme ještě asi 30 minut. Potom přidáme hrubě nasekané lístky šalvěje a společně ještě chvíli dusíme. Nemáme-li čerstvou šalvěj, můžeme použít sušenou, kterou ale předem namočíme do vína.
Poznámka:
Stejně můžeme upravit celého králíka, kterého před tepelnou úpravou rozdělíme na porce.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,533x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králičí stehna na šalvěji


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist