Králičí stehna na šalvěji
Suroviny
4 králičí stehna
olej
2 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce pikantní hořčice
400 ml červeného vína
10 lístků čerstvé šalvěje
mletý pepř
sůl
Postup
Králičí stehna omyjeme, osušíme, potřeme solí a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a stehna na něm po obou stranách opečeme. Maso vyjmeme, potřeme hořčicí a vložíme do kastrolu, kde ho budeme dusit. Na zbylém oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli a česnek a přidáme ji ke králíkovi. Zalijeme ho polovinou vína a dusíme pod pokličkou. Když se první dávka vína vyvaří, přidáme druhou polovinu a dusíme ještě asi 30 minut. Potom přidáme hrubě nasekané lístky šalvěje a společně ještě chvíli dusíme. Nemáme-li čerstvou šalvěj, můžeme použít sušenou, kterou ale předem namočíme do vína.
Poznámka:
Stejně můžeme upravit celého králíka, kterého před tepelnou úpravou rozdělíme na porce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,734x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králičí stehna na šalvěji
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!