Filé po řecku

Suroviny

600 g rybího filé
sůl
citrónová šťáva
2 lžíce oleje
3 větší cibule
3 stroužky česneku
zelená petrželka
špetka majoránky
5 rajčat
mletý pepř
2 menší citróny
40 g másla

recept nemá fotografii

Postup

Filé částečně rozmrazíme, rozdělíme na plátky, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji. Přidáme nasekanou zelenou petrželku a rozemnutou majoránku. Do tohoto základu vložíme filé, poklademe ho rajčaty, osolíme a opepříme a nakonec poklademe tenkými plátky citrónů a malými lístečky másla. Přiklopíme pokličkou a dusíme v troubě asi půl hodiny. Je-li třeba, podlijeme mírně horkou vodou.
Před podáváním posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, ale třeba i slaný rohlík nebo chléb.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,004x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Filé po řecku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist