Filé po řecku
Suroviny
600 g rybího filé
sůl
citrónová šťáva
2 lžíce oleje
3 větší cibule
3 stroužky česneku
zelená petrželka
špetka majoránky
5 rajčat
mletý pepř
2 menší citróny
40 g másla
Postup
Filé částečně rozmrazíme, rozdělíme na plátky, osolíme a zakapeme citrónovou šťávou. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji. Přidáme nasekanou zelenou petrželku a rozemnutou majoránku. Do tohoto základu vložíme filé, poklademe ho rajčaty, osolíme a opepříme a nakonec poklademe tenkými plátky citrónů a malými lístečky másla. Přiklopíme pokličkou a dusíme v troubě asi půl hodiny. Je-li třeba, podlijeme mírně horkou vodou.
Před podáváním posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, ale třeba i slaný rohlík nebo chléb.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,677x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Filé po řecku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

