Pikantní plátky aha

Suroviny

4 vepřové plátky
sůl
drcený pepř
2 cibule
2 lžíce kaparů
1 lžička naloženého pepře
4 kyselé okurky
4 lžíce oleje
250 ml vývaru
2 lžíce hladké mouky

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové plátky naklepeme, osolíme, pokapeme dvěma lžícemi oleji a necháme v chladnu několik hodin odležet.
V kastrolu rozpálíme zbytek oleje, na něm po obou stranách opečeme naložené plátky masa po obou stranách a vyjmeme. Na zbytku tuku zpěníme cibuli, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem. Rozmícháme, do směsi vložíme maso, přidáme na kostičky nakrájenou kyselou okurku, kapary a naložený pepř a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké.
Podáváme s rýží nebo třeba se šťouchanými brambory jako na fotografii.
Poznámka:
Vývar můžeme připravit nejen z masové kostky, ale lze použít i kostku s názvem „Štáva k vepřovému masu“. A proč je to aha v názvu receptu Abych si pamatovala, že inspirací pro tento recept byla reklamní kuchařky, kterou jsem dostala v supermarketu Albert (firma Ahold)

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,462x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pikantní plátky aha


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist