Kuřecí stejky na černém pivě

Suroviny

8 kuřecích stejků (nebo jedno větší kuře)
plnotučná hořčice
mletý kmín
2 menší cibule
sladká mletá paprika
200 ml černého piva
olej

baklažán
česnek

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí stejky opláchneme, osušíme a jemně potřeme hořčicí. Máme-li celé kuře, rozporcujeme a postupujeme stejně. Připravíme si zapékací misku. Na pánvi zpěníme na troše oleje cibuli nakrájenou na plátky, přidáme kuřecí maso a zprudka opečeme. Přesuneme ho i s cibulí do zapékací misky. Osolíme, posypeme mletou paprikou, mletým kmínem a zalijeme černým pivem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Podle potřeby podlijeme černým pivem. Před koncem pečení odklopíme a necháme zčervenat.
Jako teplou zeleninovou přílohu doporučuje baklažán na česneku. Nakrájíme jej na plátky silné asi 1,5 cm, po obou stranách je posolíme a necháme tzv. vypotit. Kapičky, které se na něm vytvoří, osušíme papírovou utěrkou. Poté plátky nakrájíme na kostičky, znovu osolíme a posypeme prolisovaným česnekem. Na pánvi rozpálíme olej a připravený baklažán na něm rychle opečeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,648x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí stejky na černém pivě


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist