Kuřecí stejky na černém pivě
Suroviny
8 kuřecích stejků (nebo jedno větší kuře)
plnotučná hořčice
mletý kmín
2 menší cibule
sladká mletá paprika
200 ml černého piva
olej
baklažán
česnek
Postup
Kuřecí stejky opláchneme, osušíme a jemně potřeme hořčicí. Máme-li celé kuře, rozporcujeme a postupujeme stejně. Připravíme si zapékací misku. Na pánvi zpěníme na troše oleje cibuli nakrájenou na plátky, přidáme kuřecí maso a zprudka opečeme. Přesuneme ho i s cibulí do zapékací misky. Osolíme, posypeme mletou paprikou, mletým kmínem a zalijeme černým pivem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Podle potřeby podlijeme černým pivem. Před koncem pečení odklopíme a necháme zčervenat.
Jako teplou zeleninovou přílohu doporučuje baklažán na česneku. Nakrájíme jej na plátky silné asi 1,5 cm, po obou stranách je posolíme a necháme tzv. vypotit. Kapičky, které se na něm vytvoří, osušíme papírovou utěrkou. Poté plátky nakrájíme na kostičky, znovu osolíme a posypeme prolisovaným česnekem. Na pánvi rozpálíme olej a připravený baklažán na něm rychle opečeme.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,935x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí stejky na černém pivě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

