Křupavé penízky

Suroviny

200 g mletých vlašských ořechů
2 bílky
100 g nastrouhané čokolády
200 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 lžíce rumu
Poleva z bílé čokolády na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme všechny ostatní přísady a uhněteme stejnorodou hmotu. Rozdělíme na 4 kusy a z každého vyválíme váleček o průměru asi 2 cm. Dobře se vyvaluje na skleněném prkénku nebo na pracovní ploše posypané krupicovým cukrem. Válečky uložíme do chladna a necháme dobře ztuhnout.
Plechy vyložíme papírem na pečení a z tuhých válečků krájíme ostrým a tenkým nožem kolečka. Klademe je na plech kousek dál od sebe, protože se při pečení trochu zvětší. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C asi 15 minut.
Hotové necháme zchladnout a polovinu potřeme rozpuštěnou bílou polevou. Protože je povrch penízků nerovný, jde to dobře malým štětcem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,251x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Křupavé penízky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist