Králík v černé omáčce

Suroviny

4 králičí stehna
1 mrkev
½ celeru
1 petržel
5 kuliček černého pepře
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
1 lžička sušeného tymiánu
sůl
80 g másla
3 lžíce hladké mouky
5 lžic povidel
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce cukru
2 lžíce strouhaného perníku
10 sušených švestek
hrst oloupaných mandlí

recept nemá fotografii

Postup

Králičí stehna vaříme v osolené vodě společně s nakrájenou kořenovou zeleninou a kořením téměř do změknutí. Uvařené maso vyjmeme a udržujeme v teple, vývar přecedíme a použijeme ho jako základ pro omáčku.
Nejdříve si připravíme z másla a hladké mouky světle zlatou jíšku. Tu rozředíme vývarem, přimícháme povidla až se rozpustí. Přidáme nakrájené sušené švestky, cukr a nastrouhaný perník a omáčku asi 15 minut provaříme. Potom za stálého míchání přidáváme po kapkách citrónovou šťávu. Omáčku ochutnáme a podle potřeby přidáme sůl či cukr. Chceme-li omáčku hladkou, můžeme ji rozmixovat, nevadí-li nám kousky sušených švestek, nemusíme. Nakonec přimícháme mandle, do omáčky vložíme maso a necháme prohřát.
Maso ozdobíme plátkem citrónu, vhodnou přílohou jsou knedlíky
Poznámka:
Místo králičího masa lze použít i kvalitní uzené maso.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,577x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík v černé omáčce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist