Králík v černé omáčce

Suroviny

4 králičí stehna
1 mrkev
½ celeru
1 petržel
5 kuliček černého pepře
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
1 lžička sušeného tymiánu
sůl
80 g másla
3 lžíce hladké mouky
5 lžic povidel
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce cukru
2 lžíce strouhaného perníku
10 sušených švestek
hrst oloupaných mandlí

recept nemá fotografii

Postup

Králičí stehna vaříme v osolené vodě společně s nakrájenou kořenovou zeleninou a kořením téměř do změknutí. Uvařené maso vyjmeme a udržujeme v teple, vývar přecedíme a použijeme ho jako základ pro omáčku.
Nejdříve si připravíme z másla a hladké mouky světle zlatou jíšku. Tu rozředíme vývarem, přimícháme povidla až se rozpustí. Přidáme nakrájené sušené švestky, cukr a nastrouhaný perník a omáčku asi 15 minut provaříme. Potom za stálého míchání přidáváme po kapkách citrónovou šťávu. Omáčku ochutnáme a podle potřeby přidáme sůl či cukr. Chceme-li omáčku hladkou, můžeme ji rozmixovat, nevadí-li nám kousky sušených švestek, nemusíme. Nakonec přimícháme mandle, do omáčky vložíme maso a necháme prohřát.
Maso ozdobíme plátkem citrónu, vhodnou přílohou jsou knedlíky
Poznámka:
Místo králičího masa lze použít i kvalitní uzené maso.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,943x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík v černé omáčce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist